Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I jultankar...sista för ikväll...bagatell 285

 

 

På min kammare

är det aldrig tyst dagen

går över i natt

i huset hörs sällan skratt

bara kyrkklockornas klang

 

grannens katt jamar

osaliga andar flyr

undan bönerna

från nattvandrare i nöd

bjuds varken vin eller bröd

 

i en stängd kyrka

övar kören på psalmer

inför julmässan

sparas det inte in på

förlåten oss som inte ser

 

går undren förbi

såsom skuggorna flyr in

i mörkret mumlar

han sina besvärjelser

över de som inte ger

 

av sitt överflöd

vilar en förbannelse

sen urminnes tid

är julen månglarnas tid

och tron den fattiges lön

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-04 23:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I mörker är nog den bostadslöse uteliggarens skugga lik en katt's.
Kanske är sagans guld blott kvarts, eller så kan en drömma bort en sådan där akademisk kvart, i någon dimmig port, där det redan luktar lort eller som förgjort. Jag önskar att tanken kunde räknas, liksom de önskningar om en tid i frid, för alla människor som saknar hem.
Det går ju att skänka,
bort en tanke kan tänka.
2016-12-05

    ej medlem längre
mumlar en nattbön ser scenariot!
2016-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP