Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lämna mig aldrig

 

 

 

 

som

bergsbäckarna

om våren våren om

våren

 

stilla faller jag mot jorden ner

 

så mycket jag

så mycken smärta

smärta nu

 

må vårvindar skingra skuggornas dans

 

låt mig vila här

vid bäckarna på bergens

sluttningar

 

låt mig än en gång

höra koltrasten lärkorna

bruset från

dessa forsande vatten

 

men lämna mig aldrig nånsin mer

ensam i natten

 

aldrig mer aldrig aldrig

aldrig mer

 

kom nu

vandra med mig bland klippiga bergen

vi skall stanna på träbron

kasta några stenar

ner i de svarta virvlarna

under brofästet

 

men sedan

 

skall jag fånga in dina

händer

med de dansande fingertopparna

 

dansar vi dansar dansar

 

tills solen går ner

och månstrålar får din hud

att glittra




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-12-08 05:45

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Gillar! Fin Poesi !!
2016-12-13

  Marja-Liisa Koski VIP
Oj, vad jag gillar den här dikten.
ML
2016-12-13

  louisegirl
Väldigt vackert skaldat!
2016-12-08

    Dan Myrbeck
Berörandevacker
2016-12-08

  Anya VIP
Vackert med repetitionerna på flera ställen i texten. Ett vackert språk. Texten börjar i längtan men slutar hoppfullt. Tycker särskilt om:
"vi skall stanna på träbron

kasta några stenar

ner i de svarta virvlarna

under brofästet"

Känner igen mig. En närhet i orden.

2016-12-08

    ej medlem längre
Som en röd tråd går längtan genom dina ord, längtan och en rädsla att bli lämnad. En rädsla som känns igen. Samtidigt finns hoppet där. Allt detta så fint skildrat.
2016-12-08

  Solstrale VIP
Blir hänförd!
2016-12-08

    ej medlem längre
Solen lyser över blomblad lätta
över hudlös smärta
läker såren som blöda
kedjor ska till marken falla

i sinnet läker då såren

Du går på en väg av ljus

Kärleksfulla kramar

2016-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP