Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs för några år sedan när kommunen sköt duvor på vår gård. Jag var både ledsen och arg.....och då blev det en dikt.


Freden är hotad

Freden är hotad

Duvorna skjuts

Här strax under ditt fönster

Ligger i blodpöl stilla och död

Duvan där livet nyss levde och sjöd

Här strax under ditt fönster

Suttit på din balkong

Skitit väl där nångång

Här ska va rent och städat och fint

Tanterna argt skanderar

Ingen duva på min balkong

De har ju ingen fågelsång

Bara ett kutter om kärlekens gång

Freden är hotad

Människor skjuts

Fjärran i TV-rutan

Ligger i blodpöl stilla och död

Människan där livet nyss levande sjöd

Fjärran i TV-rutan

Tänk om de suttit på min balkong

Du givit kaffe med påtår nångång

Här ska vi solidariska vara

Tanterna suckar och stänger TV:n bara

Deras krig är en främmande sång

Men människans ondska är livets gång




Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-21 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP