Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juldagsbetraktelsebagatell 313

 

 

Hornstull i mörker

gardinerna fördragna

endast tomten är

vaken utfodrar katten

som lämnats kvar på gården

 

lyser julgranen

för de bortglömda tysta

ringer klockorna

i Högalidskyrkan in

midnattstimmens sista slag

 

ebbar ut över

ett disigt Söder gömmer

sig minnena från

en tid då ljusen brann i

fönstren både natt och dag

 

hördes skratt och gräl

från skator korpar kajor

och kråkor i jakt

på julbordets överflöd

trots efterkrigstidens nöd

 

levde hoppet starkt

om framtida arbete

och ett större hem

bortom Söders misär i

nybyggd förortslägenhet

 

dog drömmen om ett

nytt liv lika snabbt som den

blev till verklighet

hyresrätt blev bostadsrätt

God Jul från Södertomten




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-26 00:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
varma kramar
2016-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP