Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glidflykt

 

 

 

Ingen människa är en ö. Men ögrupperna formades kontinuerligt och varierande vindar blåste, medan havet svallade fritt och djupet var omätbart dunkel och sjöfåglarna, ja sjöfåglarna var jag och de kretsade oavlåtligt över vindpinade kuster i en oöverskådlig kontinental glidflykt, men människorna fattade ingenting förrrän sent på kvällen då solen stod i brand och de röda skyarna tornade hopfullt upp sig ”blir det åskstorm nu?” sade männen lakoniskt medan de surfade mellan de oändliga filmkanalerna i hopp om att finna någon belysande illusion och bli motiverade att fortsätta sina meningslösheter och berget av halvätna ostmackor blev föremål för ändlösa TV-debatter mellan sakkunniga expertisrobotar med AI och artificiellt exhalterade känsloregister, och det kulturella etablissemanget såg berömda Becketuppsättningar på jättestora plasmaskärmar dygnet runt, men förstod aldrig att att pjäserna handlade om deras urvattnade stereotyper och inskränkt irrationella psykoser, men sjöfåglarna kretsade oavlåtligt över de vindpinade kusterna och havet förblev outgrundligt djupt.

 




Prosa (100-ordare) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-12-28 06:29

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2016-12-31

    ej medlem längre
Stark berörande text som stämmer till eftertankar.
2016-12-29

  i af apa
sjöfåglarna har min sympati
de andra kan få halvätna ostmackor o
irrationella psykoser...

balsam för själen
din text. tack!
2016-12-28

  Anya VIP
Här är det sannerligen ord och inga visor. du speglar människan och diktarjagets sjöfågel på ett mycket bra sätt. Nää mänskligheten fattar ingenting...jag har också börjat inse det. vi är en bunt känslor mer än en ö. Känslan jag får när jag läser dina ord är stark. De där halvätna ostmackorna är bara så bra. tack för en bra text.
2016-12-28

    Melona
Fy fan vad du skriver på riktigt.
Det finns så mkt här att jag bara blir omkullvräkt. Ja, vi är inte gjorda för att leva sånt liv, egentligen. Vad är det för fel med och på mänskligheten, egentligen?
2016-12-28

    ej medlem längre
Bara så bra om kontentan av nutiden...vindFÅGLARNA blåser nytt liv i allt...ABSOLUT! :)
2016-12-28

  A_Bishop
Människor är kanske ingen ö, men isolerande öar kan skapas av människan. Skönt då att vara sjöfåglarna och ha möjlighet att se hela landskapet. Fint skrivet, jag tycker om mystiken.
2016-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP