Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sådan där iakttagelse en 'gäst i huset' tar med sig hem, utöver middagen, fikat efteråt och även en smula samspråk med de som är där just då. Överhörandes ett möjligt kiv eller bråk, parterna emellan.


Du är kanske bäst i något?




Du undrar ibland över
vilket som är värst att bruka.
Lögnen, ett paket för smörgåsen
som pålägg till extrapris eller målet i sig.

Barn sätter ledigt i sig innehållet
av påsen
medan du letar
bland chipsen i skålen efter det större flarnet.

Du har kommit dit som gäst,
jämte en möjligt annan,
letar ändå efter en ursäkt för att stanna
eller ge dig ut som till flykt.



*Bilden är från Karlstad, nära ån,
någon gång under sensommaren 2009.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 610 gånger
Publicerad 2017-01-08 12:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP