Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sådan där kort historia som lovar gott och håller så illa, i längden. Du tror kanske att du har begripit något. Men så fort du verkligen tror det, så har du nog dragit en sådan där berömd nit, igen.


Nästan bara om dig, eller någon som du.





Ibland kan du vara riktigt övertygande också.
Som när du hävdar att du inte är en fisk.
Eller något ditåt. Du vet att vi alla är olika.

Men texten handlar egentligen om. Du vet det,
du har bara glömt bort det just för stunden.
Som att du har en övertygelse om att alla

människor har huvudet illa påskruvat ibland.
Som när en vän till dig visserligen säger något
som gör dig glad först, bara för att något

senare får dig att inse andra har någonting
annat för sig än du först tänkte dig. Fast först
blev du glad när någon verkade ha tänkt på dig,

bara att din vän sedan erkände att så var det
nog inte, alls. Egentligen ens från första stund,
då grämer du dig förstås över att inte ens när

din vän låter så där som övertygande om att
ha ansträngt sig, du väl bara bedrar dig själv
med att i alla fall vilja tro det. Tro på dig själv.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-14 01:43



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Sista meningens innebörd kan fixa allt.
2017-01-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP