Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörk gryning

 

 

Uggla på bar kvist

hoar förgäves inte

en enda sekin

i plånboken darrar som

ett asplöv bannar skatan

 

som ställt honom på

gatan utan annat än

en nött och sliten

Tjuvens dagbok ger inget

på antikvariatet

 

är det stängt över

julen återstår bara

Vredens druvor som

han hittade på bänken

under byltet av kläder

 

drömmer han sig bort

i bistra vinterkylan

slår kyrkklockorna

in det nya året till

rösten av Tennysons dikt

 

sluter han sina

ögon med boken över

näsan en ensam

uggla hoar förgäves

från en bar gren med utsikt




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-14 16:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
:) utsikten är avskräckande när det är mörkt
2017-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP