Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt vanlig söndag på Söder

 

 

Hur skriver man om

alla orättvisor som

pågår i världen

utan att väcka ont blod

och ge dåligt samvete

 

är en fråga som

ständigt finns i tankarna

blunda för faktum

leva i en illusion

om att ökad konsumtion

 

 

leder till en mer

jämlik och bättre värld för

fattig som rik från

ord till handling är vägen

lång porten dit hopplöst trång

 

i dunklet en svart

ekonomi korruption

berikar allt fler

blundar för att slippa se

när bomberna regnar ner

 

slår jag av radion

dricker min caffellatte

röker en Prince

ringer Fonus bokar ett

fack i Högalidskyrkan

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-15 13:08



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Livet i nutiden som även jag själv ser det. Bra funderat !
2017-01-18

    ej medlem längre
Hela paketet är med strålande skrivet!
2017-01-16

  Feminaz
Tänkvärt! Vare sig världen är upp och ner så måste man springa loppet med sin stafettpinne! Vi är ju inga isolerade öar men livet drabbar oss olika.
2017-01-15

    Sefarge VIP
Förutseendets
Mörka insikt!
Ändå så belysande
medmänskligt
Lysande skrivet!
:)
2017-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP