Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
BILDEN: - ”Black square with white dot in the lower right corner”


Snövit och jag

 

 

 

snövit stämning

ett par tre grader kallt

en vemodig melodi

Karunesh

 

längtan så

kunde man bara gå ut en sväng

på de plogade gångbanorna

se alla dessa påklädda

vardagstrista

 

kunde man bara kunde man kunde

men kunde bara inte

 

jag tog henne

greppade armen och rev henne

snabbt upp

på spårvagnsrefugen

hon öppnade upp munnen

som för att skrika

ögonen

stirrade vilt mot mig

-

men samtidigt

dundrade spårvagn 3B förbi

förstod hon och

jag var plötsligt helt underbar

den bålda hjälten

 

är jag fortfarande

någons stålman livräddarhjälte?

tänk om man bara

kunde vara en sådan nu

 

men

 

vem behöver hjältar

egentligen

det är ju vardagsmänniskorna

som räknas de

som gör alla skitjobben

 

man sitter här nuet

helt sysslolös och vingbruten

Gracias a la vida que me ha dado tanto ”

jag vill tacka livet

 

tack för allt allt allt allt allt alltihop

 

jag vill tacka livet

 

que me ha dado tanto

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-01-15 16:36

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Att tacka, det är en bra början på nästa kapitel i livet!
2017-01-19

  Anya VIP
Tycker om pendlingarna i texten...från nutid då diktarjaget önskar att hen kunde gå ut, till scenen där diktarjaget är hjälte och önskar att hen var det fortfarande till funderingar om hjälterollen och det vingklippta.

Håller med Marita...man kan vara vingbruten och hjälte. Tycker det liksom är essensen i texten. Du berättar så bra. Sparas!
2017-01-16

    ej medlem längre
Vardagens hjälte så oerhört viktig i livets ström när det för vardagen kunde bli ett mardrömslikt slut...mycket bra skrivet
2017-01-16

  Marita Ohlquist VIP
Man kan vara både sysslolös och vingbruten och samtidigt vara hjälte!
2017-01-15

    ej medlem längre
Vi behöver hjältarna. Också de vingbrutna eller kanske särskilt dem...
Fint sammanflätade tankar, tycker jag.
2017-01-15

    Sefarge VIP
Som en sång från den
Vinbrutna bortglömda
Vardagshjälten/hjältinnan.
Vi alla bär inom oss
Så starkt medkännande
Skaldeinsiktsfullt Skrivet!
:)

2017-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP