Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bildfil: - ”White square with a white dot somewhere inside of it - Who knows?”


Var vi ens verkliga?

 

 

 

närvarande

mitt rum i kosmos

lösryckt från overkligheten

roterar sakta

runt min magnetiska axel

 

jaget

 

svävar tyngdlös transparent

 

var det du?

 

där bakom disken

på varuhusets parfymavdelning

nej det måste

varit någon jag inte kände

 

vi kände ju

 

inte ens igen oss

själva

där vi satt väntande i foajén

tills uniformen

med de röda axelklaffarna

kom och sade att

Här kan ni inte sitta kvar

det är stängt”

 

på Kungsträdgården

satt vi länge framför fontänen

det artificiella ljuset

bröts i de höga vattenstrålarna

och vi var strålarna

 

vi var de höga

 

vart försvann du sedan

 

var det du?

 

där bakom disken

på varuhusets parfymavdelning

nej det måste

varit en optisk illusion

 

och jaget

 

roterar sakta

lösryckt från overkligheten

vrider sig

runt min magnetiska axel

 

var vi ens verkliga?

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-01-18 07:11

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mycket begåvad poesi - höga betyg - applåder och cigarr:) tack.
2017-01-23

  Salvation Pepper
När drömmen känns fysisk.
2017-01-19

    Dan Myrbeck
Vem avgör vad som är verkligt?
Frågan är om denne eventuelle någon själv är verklig...
2017-01-18

  Marita Ohlquist VIP
Var vi ens verkliga?

Vi kände ju inte ens igen oss själva!
2017-01-18

    ej medlem längre
Ljuset från armaturerna är bländande liksom jaget
2017-01-18

  Anya VIP
Strålande. Du både griper tag i verkligheten och flyr från den på samma gång. Så bra!!! Jaa möten är sannerligen komplexa...inte lätt att avgöra alla gånger vad som är vad.

gillar särskilt den magnetiska axeln. Mycket bra metafor tänker jag.
2017-01-18

    ej medlem längre
Ett läsäventyr utöver det vanliga. Texten passar så väl ihop med bilden. "Var vi ens där?" (Finns det någon vit prick på bilden? Vem vet?) Jag har inga svar men jag lovar dig att jag gillar din stil.
2017-01-18

  Carl-Johan Bachofner
Tack för sköna känslan. Klart, rent, betagande.
2017-01-18

    ej medlem längre
Fantastiskt skrivet. Bravo!
2017-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP