Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem minns mänskligheten? Nu med illustration!

Här är en repris, en dikt jag skrev till RDLS 30 november förra året. (RDLS: Remembrance Day for Lost Species, minnesdag för förlorade djurarter). Anledningen är att diktarkollega Minkki i Helsingfors menade att det kunde passa med en illustration. Så här är dikten i repris, men nu försedd med en anspråkslös liten teckning.

 

Tror du kackerlackor
eller myror
tänder ett ljus i november
och minns den mänsklighet som försvann så tragiskt?
Eller de kanske bara
kommer överens om att
människan genom eget förvållande
gick in i en evolutionär gränd
och slutade med en krasch i en stenhård mur.



Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-01-18 21:09



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Av bilden att döma är det många om budet :) Inte lätt att vara människa, nehej, men tydligen inte heller att vara kackerlacka. Tack för bilden!

2017-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP