Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett skälvande återsken

 

 

 

igen en vaknatt

präglad som ett juvelsmycke av

gnistrande diamanter

i ljuset

av ett värmeljus

 

tog jag fram ett bleknat fotografi

 

lät fingret smeka

över hennes särade läppar

kände vibrationer

 

eller var det

bara ett skälvande återsken

av den dansande lågan?

som jag

tyckte mig kunna se

i hennes gnistrande ögon

 

och jag ställde

den svartvita bilden ifrån mig

mot en trave böcker

 

bakom en sakta svajande låga

 

slöt jag ögonlocken

medan jag såg

Andelsbutikens brygga

med alla de guppande båtarna

mot den öppna fjärden

 

somnade jag sedan stilla

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-01-20 02:06

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tacksamhet att få somna
2017-01-20

    ej medlem längre
Du har än en gång bevisat att du är så bra på att förmedla känslor. Stor applåd!
2017-01-20

  Salvation Pepper
Orden kretsar gott kring insikten om återsken.
2017-01-20

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Stark dikt ! Saknaden känns i dessa vibrationer av ett skälvande sken! Gillar vemodet i den!
2017-01-20

    Lars J
"eller var det

bara ett skälvande återsken

av den dansande lågan?

som jag

tyckte mig kunna se

i hennes gnistrande ögon"

Underbart!
2017-01-20

  Marianne Räf
Gnistrande ögon, en vakennatt -- å
fin dikt blev det, också! :D
2017-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP