Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hör du färgerna skrika

 

 

 

En dikt möjligen från 2015 som jag här ger ny form, för den ursprungliga var snårig och svåforcerad. Men egentligen var det lättare att skriva inspirerat då och man hade mycket mer energi än i dagens läge.

- - - - - - - -

 

Sömlösa nätter

mot dagens skärande kontraster

valde du färgerna

slumpmässigt

 

eller

fanns där en mening?

 

ser du inte jag är färgblind

måste du ta dig själv på fullt allvar nu

hör du inte?

 

hur färgerna skriker

de håller mig vaken om natten

medan

mina egna skrik är stumma

och genomtränger allt

 

nu

 

kan jag höra din tystnad

sjunga elegiskt den sista satsen

ur Pelléas et Mélisande

-

kan jag se färgerna flamma upp

ut mitt brinnande inre

 

för att

 

förgrena sitt tonspektrum

av vilt gestikulerande dissonanser

bara för att sedan

oväntat falla in mot centrum

 

och

 

slungas ut igen

som en kosmisk ljusblixt

genom den

tysta och svarta rymden

ses jag svävande

 

över dessa mörka vatten

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-20 08:11

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ännu en dikt fylld med känslor från din färggranna palett! Vackert och vemodigt!
2017-01-21

    Dan Myrbeck
Reflektion:

Vem som helst ser starka färger,
men det krävs en expert för att
skilja mellan hundra gråa nyanser.
2017-01-20

  Marita Ohlquist VIP
Färgstark text från poetens magiska palett!
2017-01-20

    ej medlem längre
Känsla beskriven i ordflöde
2017-01-20

    ej medlem längre
En text som växer till sig under läsningens gång och blir allt starkare. Jag tycker så mycket om de sista stroferna och slutet. Snyggt!
2017-01-20

    Sefarge VIP
Rik känslodikt
Symfoni att vandra
Omkring i !
:)
2017-01-20

    ej medlem längre
Toner och färger sprakar mellan raderna av ord som väcker både tankar och känslor.
Tack för upplevelsen din text gav.

2017-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP