Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musikfil: - ARCHIVE * Unrestricted - ”Ride in Squares” (Wolfe Remix)


Ser jag bara dig

 Igen en omarbetad dikt från 2015 (försökte lyfta fram essenserna)

 

 

 

den sommaren

på spårvagnshållplatsen

lövträden

längs Munksnäsallén

eller

på grusgångarna

längs strandpromenaden

med sina välansade

gräsmattor

 

varför ser jag dig aldrig

 

varför

ser jag bara dig

ditt ansikte med håret flygande

förlorad i dig borta

borta borta borta borta

 

och nu

 

minns jag dina ögon

men aldrig färgen på dina skratt

målade med svepande

penseldrag

över hela skärgårdshavet

 

den nakna blicken

din oskuldsfulla medvetenhet

händernas

cirklande rörelser

när du förklarade dig villig

att avbilda mig

 

och jag var tyst

nästan under hela tiden

medan du målade smärtan i mitt ansikte

med tjocka blodröda streck




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-02-11 02:59

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Måleriskt vandrande
In i läsaren.
Wunderbar!
:)
2017-02-14

  Anya VIP
Fantastiskt fin...längtan, saknad och kärlek kommer till mig. Tycker om hur diktarjaget blir avbildad med tjocka blodröda streck. Starkt!!!
2017-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP