Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgätmigej

 

 

 

Var det du

men skälvningarna avtog i antal

och blev alltmer sporadiska

jag såg henne i duschen

men

var det du

 

jag sade aldrig att vi skulle sova

 

ögonen bara sved

den gulaktiga dimman låg länge kvar

skall det nånsin bli sommar

sade hon

men lingonsylten

blev stående på bordet

i sin glasburk

 

från hönsgården

hördes bara ett intensivt kacklande

i morgon

tog jag av mig skorna

samtidigt som telefonen ringde

upprepning

 

jag följer dikesrenen

nedanom de skogklädda bergen

och

fälten vajande gula

du finns där på andra sidan

förgätmigej

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-02-17 20:31

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  i af apa
ack! den lingonsylten
inglasad säker syrefattig i sin burk.
levande liv utanför.
2017-02-21

  Anya VIP
Nää glöm mig inte...tänker jag när jag läser sista raden. Tycker särskilt om:
"ögonen bara sved

den gulaktiga dimman låg länge kvar

skall det nånsin bli sommar

sade hon

men lingonsylten

blev stående på bordet

i sin glasburk"

En dikt i dikten...tänker jag.
2017-02-18

  Salvation Pepper
Vardagliga scener med känslig atmosfär.
Gott!
2017-02-18

    ej medlem längre
Underbart förgätmigej. Tycker om slutet också...
2017-02-17

    ej medlem längre
Fint skaldat. Tycker speciellt om slutet och... förgätmigej.
2017-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP