Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Belysta utom oss

 

 

 

Din evighet

innanför mina ögonlock

ett universum

 

föddes jag redan döende?

 

till ett liv bland de skenbart levande döda

 

framtiden

 

drömmar om dig i mitt ombonade huvud halkande omkring i natten bland ökenrävarna och manguster buketterna av vitsippor och konvalj i din nätkasse

 

framtiden

 

håller den

om den alltså håller då

håller den

 

men

jag ser formerna i vitögat nu

redan döende

 

mina dödare må döda mig först och sedan bara döden dö

 

belysta utom oss

såg vi oss sittande tysta i nuet innanför

dina ögonlock

 

och känna oss utlämnade

 

vi hade bara varandra

men dessa inträngande människomassor

gav oss ingen rymd

 

jag bryts sönder nu igen

varför har jag dessa krackeleringar

detta finita sammanbrott

 

Din evighet

innanför mina ögonlock

ett universum

 

det resterande

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-19 14:45

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stjärnorna lyser oss vägen ovanför
och innanför bara vi ser dem

Varsamt går vi vägen
Varsam tåspetsdans
2017-02-20

  Marita Ohlquist VIP
En klart lysande stjärna på poeternas himmel!

"Din evighet
innanför mina ögonlock"

Mäktigt.
2017-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP