Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tankar före gryningen


Februarimorgon

Tidig morgon. Ännu dröjer soluppgången.

Ensam i huset. Förkyld. Störd sömn.
Kunde inte fortsätta sova.
Vindens dån och sus håller mig sällskap.

Inga fåglaröster. Deras morgonserenad dröjer.
Inte ens några kraxande råkor.
Klockan tickar på vardagsrumsväggen.

På tv-nyheterna visas bilder med döda människor.
Barn, gamla, vuxna.
Människans värsta fiende är människan.

Sorg över jordelivet. Har vi något annat?

Ännu dröjer soluppgången.

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-21 06:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Trösterikt och oroligt, sådan är väl vardagen i stort. Som tur är går få ensamma eller driver omkring i verkligheten. Ord kan betyda just det. Att ensamheten är en illusion och orden även tröstar.
2017-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP