Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är just snårigheter som utgör svårigheter. Övertygelse och nit. Det mer simpla. Att tycka sig vara insatt, då är det väl en utmaning att kunna entusiasmera sin publik. Istället för att få den att somna, dåsa till från gång till annan.


Det borde ju gå...




Att förklara det till synes svåra och komplicerade
så att en ren amatör, på området, kan förstå.
Med till synes enkla medel föra över,
konvertera och transformera rena principer
från ett plan till ett annat.

Ungefär som en lärares uppgift väl?
Den skall inte behöva få en att 'elev'
att känna sig rent fysiskt illa mående, förklaringen.
Det bör vara som i program för teve,
vetenskapligt magasin, och liknande.

Vara möjligt för var enkel själ att begripa.
Med enkla medel.
Du skall inte behöva vara geni.

Låtsas att du har att göra med någon
som inte sitter inne med specialkunskaper,
du skall kunna ändå förklara
så det går fram även till ett jag,
som står på en möjligt lägre nivå.

Inte ens regler för skatt skall en behöva vara
närmast kriminellt begåvad för att begripa.
Håll dig på en nivå vem som helst kan förstå.
Det är väl en Maxim så god som någon?




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-22 11:50



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Den var rolig i allt sitt allvar.
2017-02-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP