Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Endast du inget mer

 

 

 

Dimman lättar nu

det ljusnar och havet öppnar mot

horisonten

så det blev farväl nu idag

slutgiltigt och

den hyttförsedda fiskekuttern

rullade lätt i dyningarna

 

personalen från bybutiken och lagret hade stått vid stranden och vinkat, men jag orkade inte besvara dem för jag hade överansträngt mig och kände mig spyfärdig, var ju ändå bara en tonåring

 

nu lyssnar jag

på Geir Jenssens Substrata

och

försöker glömma

de brännande smärtorna som

kommer i vågor

över min skälvande kropp

 

men det är bara dig jag tänker på

 

vad gör det

att du var från en annan dröm

var du ens verklig och

var finns du nu?

 

i mina drömmar

står vi bland rosenbuskarna

mitt emot varann

-

det finns ingenting där

mellan oss

inte ens en tunn hinna

ingenting bakom över eller under

ingenting

-

endast du endast du inget jag

inget du

 

ingen tid inget rum ingen morgon ingen natt

 

endast du

 

min kärlek mitt allt

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-22 09:47

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Fina detaljer:

"vad gör det
att du var från en annan dröm"

och:

"det finns ingenting där
mellan oss
inte ens en tunn hinna"
2017-02-23

    ej medlem längre
Ljuvligt vackert och berörande. För mitt inre poppar vissa historier ur det verkliga livet upp. Det är de där historierna som berättar, att två själar med äkta känslor för varandra, återförenas senare under resan genom tid och rum...
2017-02-22

    Dan Myrbeck
Bra om man kan dela/kombinera drömmar!
2017-02-22

  Marita Ohlquist VIP
"endast du
min kärlek mitt allt"

Två små rader med stort innehåll!
2017-02-22

    ej medlem längre
Så underbart skrivet. Ser bilderna så fint
du lagt. Kärlek
2017-02-22

  Anya VIP
Sannerligen en kärleksförklaring. Tycker särskilt om den första strofen med den hyttförsedda fiskekuttern.

Låter jobbigt för diktarjaget med de brännande smärtorna. Hoppas de lättar.
2017-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP