Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Retrospektiv

 

 

 

idag fick jag

sparken från jobbet fan

än sen då?

det är sådant som händer

sådana som jag

 

som hyr en säng

i hyrestantens slitna kök

hon är gammal

snart pensionerad lärarinna

snäll och litet fjomsig

 

jag klär upp mig nu

i mina stulna vinterkläder

och går till centrum

 

upp till korvhuset

restaurang Sheriffen övre plan

var lösdrivaren Harry

sitter med sitt garvade losergäng

han är butikstjuv

 

men det vet bara jag

dom andra tror att dom är respektabla

och att Harry är kultiverad

-

med vaxad mustasch

ansade ögonbryn

och några futtiga franska glosor

att imponera med

 

några damer

som jobbar på kontor

är finskatalande

men sitter alltid med oss

för dom

tycker vi svenskspråkiga

är bättre folk

 

mig ser alla

som en litet blyg och vilsen

herrskapspojke

 

men Harry vet sanningen

 

och att

 

jag har inga vänner

det har inte Harry heller egentligen

har han druckit upp dem

alla

familjen och sina välavlönade jobb

som reklamgrafiker

 

han har nångång också varit elitidrottare

 

Höjdhopparen Harry H

 

när restaurangen

stängs

är det redan natt i Helsingfors

jag går ensam hem

men tar vägen genom parkerna

faller ideligen omkull

hela vägen

i snömodden och slasket

 

jag vet inte varför jag bara gråter

och gråter

 

och fortsätter gråta

i tantens kök

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-02-26 00:29

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Hyvin kirjoitettu.
2017-03-03

    ej medlem längre
Mycket starkt och naket ärligt skrivet. Ibland kan vissa förluster i livet bli början på något nytt och långt bättre än vad man kunnat föreställa sig.
2017-02-27

    ej medlem längre
hoppas du får många applåder och bokisar på den här! nästan lite Bukowskikänsla över texten, men renare, ja, jag gillar det här! tack.
2017-02-27

  Salvation Pepper
Detta var levande, med alla dessa fragment och scener.
2017-02-27

  Anya VIP
Fasiken så bra. Ett samhällsperspektiv som känns. Du berättar med suveräna målningar om baksidor som vi behöver få veta mer om. Sparas!!!
2017-02-26

  OT
Det framgår klara och tydliga bilder i texten. Mycket bra skildrat!


2017-02-26

    ej medlem längre
Denna dagen ett liv...ibland är tillvaron en kamp.
2017-02-26

  i af apa
helvete va bra!
är inte det här
egentligen början på en roman...??
2017-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP