Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De odödliga döda 2

 

 

 

terminalen folktom

ingen terminalvård erbjudes

mig

sitter jag bara ensam nu

inte länge längre

därför att

uniformen med axelklaffar

står framför mig

bryskt

 

två kappsäckar

sett sina bästa dagar då 92

såg dem även 82

alla mina skatter damasker

vilket patrask

 

ändlösa gator

på en ändlös vandring

gata upp gata ner

många långa

många många ensamma nätter

Sthlm Helsinki København

no money no honey”

sade Risto alltid

han uppträdde som clown

på Strøget

 

vi var unga

vi var desperata vi

fick på nöten

av de finska snutarna

vårdpolisen

vi var kunkkuns vänner (*)

vi var ensamma

samma

 

de odödliga

de nakna och de döda

döda

 

(*) Kunkkun (fi) = Kungen – syftar på den fängslade narkotikakungen med hans vicekungar som kontrollerade marknaderna i Hesa (Helsinki)

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-02 23:00

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du har en förmåga att fängsla med ditt berättande. du tar mig med till liv jag aldrig upplevt...men det blir så levande när du skriver. Det finns smärta i dina ord... Sannerligen skickligt!
2017-03-03

    ej medlem längre
En bildrik text som engagerar och som lyfter hela tiden. Fram till det burdusa slutet som får oss att tänka till. Mycket välskrivet det här!
2017-03-03

  Ninananonia VIP
Gillas mycket , tycker om hur du skriver och får igång min fantasi .....
2017-03-03

  Marita Ohlquist VIP
En starkt berörande text, ser bilder för min inre syn!
2017-03-03

    ej medlem längre
Vilken underbar och fängslande historisk text! Jag är själv halvfinsk. Har ingen erfarenhet av finska narkotikakungar, dock.
2017-03-03

    ej medlem längre
Starka ord som träffar hårt som ett slag mitt i magen att läsa.
2017-03-03

  Bibbi VIP
Tack för att Du delger detta!
2017-03-03

    Sefarge VIP
Naket,utlämnande
Hudknottrande
Och unik läsning.
Magnifikt.Tack!
2017-03-03

    ej medlem längre
Vilken story du breder ut framför oss
läsare öppnar dörrarna till finsk historia! Tack
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP