Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skenet var jag

 

 

 

skuggorna

sig skymning sakta ensam

ljuslåga fladdrar

i mörkrets döljande hegemoni

dunkandet

stroboskopljusen

från det närbelägna diskoteket

rökmaskinerna

 

jagens omfattande dystopier

 

förandligandet

av verklighetens faktabaserade

illusioner

 

ett blåvitt utplånande ljusfenomen

 

jag ser himlakropparna

 

falla in

i musikstycket

andantino sostenuto

I hate you then I love you”

Manuel de Falla

 

du mötte mig på bron

vi stod där vi sågs vi upplöstes vi

var med ens borta

 

och

 

det var i verkligheten

men verkligheten var blott en dröm

gå ej nära drömmar

de äro farliga och kunna bestå”

sade hon Edith S

 

men

 

i materialismens

blomstrande tidsgallerier

levde människan

döende

i sin egen skenverklighet

 

och skenet var jag

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-03 15:12

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fantastisk text, och avslutet är underbart!
2017-03-05

  Bibbi VIP
Starkt.
2017-03-05

  Anya VIP
...gå ej nära drömmar... Så fint sagt. Jaa kanske är det så? Var det Edith Södergran?

En text med disco och himlakroppar. Kanske är de samma? Vad vet jag?
2017-03-04

  Anoo Niskanen VIP
Hyvin valitut sanat.
2017-03-03

    ej medlem längre
och skenet var du! Ord överflödiga därefter
2017-03-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, övriga ord överflödiga!
2017-03-03

    Dan Myrbeck
Bra!

Gillar synnerligen:

i materialismens

blomstrande tidsgallerier

levde människan

döende

i sin egen skenverklighet


2017-03-03

    ej medlem längre
Styrkan i dina ord känns i alla mina sinnen när jag läser.
2017-03-03

    ej medlem längre
En mycket stark text rakt igenom. Enligt mig för fin för att analyseras sönder med ord. Den talar för sig själv.
2017-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP