Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ingår i Strindbergiana


NÄR STRINDBERGS "GIFTAS" SKILJDE SIG OCH BLEV ROUSSEAN

Så Strindberg ligga i äktenskapsskillnad
igen ?

-Tro fan det med en hustru som bara
ligga och tråna och lata sig som en
liderlig slampa,grälsjuk och intriger-
ande falsk och oredlig...bortskämd
överklass-slinka som inte duger till
annat än att få och kräfva utan att ge.

Hur blir det med barnen då ?

-Ja ska likt min olycksbroder Rousseau
lämna bort dem till en barnmorska för
att rädda dem från den vanvård av
hjärntvätt de annars komma utsättas
för i modrens våld.

Vet Strindberg...det smärtar behövfa
anförtro er sådan hörsägen,men det
ryktas enligt er hustru om att ni är
bliven sinnessjuk och att hon
komma att få er lagligen inspärrad
på hospitalet för sinnesslöa.

-Trollkonan o barnaskänderskan
som djefvulen själv och skall stemmas
från tånaglerna till änden på längsta
hårstrået för hon är ett hår af hin,
ve och förbannelse över det för vore
det ändå inte på tiden återinföra
häxbrenningarne så vore det
lagligen nu.

-
*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 484 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-04 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP