Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: - Jack Vettriano - ”Good Days' Sunshine" 1951?


Kontakt etablerad

 

 

 

nätter böljande

som

spindelväv

rum vidgar sig krympande

pulsar

avtagande i kvadrat

lättfotade blomsterbarn nattviol

lugn staplas

upp i prydliga rader

 

serpentiner

ligger fortfarande kvar

som

färggranna band

med champagnekorkarna

efter majkarneval

 

det klapprande

ljudet av

högklackade skor ekar

över hallgolvet

medan

hon rör sig smidigt

med små studsande höftrörelser

mellan hyllrader

 

jag följer henne

med blicken en god stund

medan

jag försöker tänka ut

vilka knappar jag skall trycka på

för att fånga

hennes uppmärksamhet

 

sedan

 

böjer jag mig

snabbt och plockar upp

en tom

Heinekenburk

som jag kastar över golvet

 

skrammel skramlande skrammel

 

hon vänder sig

sakta

med en frågande blick

mot mig

jag slår ut med handen

och kopplar på

mitt allra mest urskuldrande

leende

 

första kontakt etablerad

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-06 05:22

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Härlig dikt om första flörten. Hade nog gjort detsamma! :-)
2017-03-08

    ej medlem längre
:) Alla sätt är bra utom de dåliga sägs det :)
2017-03-06

  Bibbi VIP
Gillar.
2017-03-06

  Marita Ohlquist VIP
Gillar din text, en skramlande burk gav önskad effekt!
Undrar hur det blev sedan?
2017-03-06

    ej medlem längre
En första kontakt i en kaotisk värld.
2017-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP