Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dumt att ta åt sig.


Svårt att vara ung.

När jag var ung
tog jag allting bokstavligt
Om någon sa till mig
Du är ful
accepterade jag det
som en sanning
Det var ju bara en enda människas åsikt.
inte så bra för självförtroendet naturligtvis.

Om någon sa till mig
Du är inte värd att leva
började jag fundera på självmord
Väldigt långt från tanke till handling dock.
Det var ju också bara en enda människas åsikt.
Dessutom ändrade den människan uppfattning om mig
senare i livet.

Nu på gamla dar har jag insett
att jag är värd att leva.
Inte direkt ful
möjligen vackrare på insidan
än utsidan.

Jag vet fortfarande inte
om den kvinna
som sa att jag var ful
har ändrat sin åsikt
om mitt utseende.




Prosa (100-ordare) av Ingegerd svedin VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-12 17:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP