Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vanlig morgon

 

 

 

det är morgon

solen dansar över himlen

den blå

stiger upp kaffe

höger hand i paket med stödskena

för lillfingret

 

skar av senan med morakniven

av misstag

en natt

då handen slant

 

idag kommer farbror Karl och kusin Sture

från Helsingfors

 

dom skall byta glas och

kitta min trasiga fönsterruta

jag bor solo

och ingen elektricitet

men batteridriven grammofon

 

lägger Uriah Heep

på skivtallriken Look At Yourself - live

Birmingham 73

börjar dansa rytmen

framför det trasiga fönstret

jävlar

vad snygg man är

 

då står dom redan där

utanför och

dom ser mitt vilda danssolo

jag

blir litet generad

 

det står en halvdrucken

vodkaflaska

på det skrangliga salongsbordet

så fanken

jag gömmer den inte

 

farbror Karl är resande pastor

och

han säger inget

dessutom är han helt sympis

 

Sture noterar flaskan han

säger då

det där é okej stil helt ärligt

inget smussel”

 

dom börjar genast greja fönstret

farbror Karl är

husbyggare han jobbar lungt och

metodiskt

som en före detta metodistpräst

kan han sina doktriner

 

kommer ej

på nåt att göra så jag

bjuder väl på litet jazzig musik

lägger på

Over-Nite Sensation av

Frank Zappa

 

efter att ha lyssnat en stund

säger farbrorn

med tungt eftertryck

Stäng av den där sataniska

musiken”

 

jag fattar vinken

säger förlåt och stänger av

-

efter klarat jobb

säger farbrorn farväl och åker till byn

med turbussen

 

Sture dröjer sig kvar

en stund till

för att resumera händelserna

på förmiddagen

-

han anmärker på

mitt val att spela Zappa

för

farbror är ju rätt gammal och

en kyrkans man

 

Prolog

 

allt detta hände helt nyligen

och allt är sanningsenligt återgivet

in till minsta detalj

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-15 14:18

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En minst sagt händelserik dag berättat mustigt och färgrikt!
2017-03-15

    ej medlem längre
Hmmm vardagsretorik har också sitt fäste, men saknar dina färgstarka esplanader! ;)
2017-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP