Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ljuva livet

 

 

 

livet var svindlande

lätthet

alldeles fullständigt fjäderlätt

som svandun

dansande på vindar

-

men ändå

han som vägde tusen ton

var bara så viktig

för alla oss

som siktade sanden och lät

den rinna

-

mellan våra särade fingrar

 

på försommaren

de blommande äppelträden

doften

runt de omgärdade trädgårdarna

fågelsången

på Fågelsångsvägen 31

 

sommarvarma

dyningar rullar in från öppet hav

stränderna

med sina svalkande lekar

stojande barn

 

de vita dräkterna blev så bländande vita

 

om honom sades

att han

var en fullständigt värdelös individ

socialt efterbliven

-

rik fastän fattig

var han inte som en av oss av oss

oss av av av

 

föraktad demoniserad slagen utfryst förbannad ensam

 

blev han slutligen

bara till ett vandrande skrik

helt tyst nu

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-16 08:27

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Kontrastrika bilder, de öppna trädgårdarna och den utfrysta människan. Stark och berörande.
2017-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Gripande porträtt av en medmänniska!
2017-03-20

  Anya VIP
Gripande om en människa som inte är som de andra. Du väver in det så vackert, med en barndomslycka i tonen. Slutstrofen är stark. Tänker på alla de som också blir till vandrande skrik. Du skriver bra!!!
2017-03-19

  Stefan Albrektsson
Gillar växlingarna mellan vikt-lägen i de två inledande stroferna. Spännande psykologisk vändning från de öppna trädgårdarna till de föraktande hjärtana och den slutliga tystnaden...
2017-03-19

  Salvation Pepper
Allt har sin gilla gång, och alla går, oförtrutet, sin egen väg.
2017-03-16

    ej medlem längre
ingen är värdelös alla är lika mycket värda den som inte ser det är förloraren
2017-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP