Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Path of compassion

 

 

 

det var han

man såg honom ofta

därute

på marknadsplatsen

där han linkade fram stödd

på kryckor

han var ledbruten

händerna knotiga förvridna

var nästan

helt obrukbara

 

ingen tog

någon notis om honom

mannen med

de trasiga klädesplaggen

var oberörbar

man vände sig hellre bort

med vämjelse

 

inför fattigdom och lidande

 

det var han

en obildad enkel medelmåtta

hade aldrig läst

Schopenhauer eller mahabharata

ej heller Sångernas sång

till den älskade

han aldrig kommit nära

 

det var han

med de förvridna händerna

som bortom graven

vunnit insikten om medlidandets

oskattbara värde

 

och

 

ljuset från hans stjärna brinner klart

i evighetens rymder

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-20 05:47

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
En gripande, berörande, vacker porträtt.
2017-03-22

  i af apa
De på kant har sällan hunnit läsa Kant. ja berörande.
2017-03-21

    ej medlem längre
Mycket vackert, tankeväckande och berörande skrivet.
2017-03-21

    Sefarge VIP
Wow!
Som en Novas
Plötsligt upplysade
Ljus."Starkt" skaldat!


2017-03-21

  Bibbi VIP
Berör starkt.
2017-03-20

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som både upprör och berör!
Manar till eftertanke.
2017-03-20

    ej medlem längre
Smärta och sorg blandar sig med skönheten i en vacker människas själ
2017-03-20

  Nils-Robert
En gripande dikt om fattigdomens smärta.
2017-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP