Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En av oss

 

 

 

en av oss

det var han bara inte

det var han

ett vandrande smärtpaket

med trasiga skor

 

ond var han inte heller godhet var som en bristvara

 

det var bara han som brast

 

en sommardag

satt han ute på altanen med vinet

två glas

för de voro två

 

man och kvinna mankvinna maninna tvinnade

spinnande

 

och jag

 

solen har sin gång

den gick upp varje morgon som vi

borstade tänderna

och

satte sig vid ett dukat bord

 

du var solen och fågelsången

stjärnorna på natthimlen karlavagnen

men ditt sken

var bara så mycket klarare

-

men lyckan här

på denna avlägsna gränsstation

i galaxens yttre

svirvlande spiralarmar

är obeständig

 

och

 

han var inte

en av oss han var

som ett vandrande smärtpaket

med trasiga skor

 

och han längtade

efter det barmhärtiga dunklet

platsen var

man inte längre torteras

dag och natt

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-22 08:43

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gjorde ont att läsa! Smärtsamt
2017-03-22

    Sefarge VIP
Smärtsam
Dunkelskön
Skaldekonst
Tack!



2017-03-22

  Janina Kaminska
Mycket intressant läsning. Fångar och berör!
2017-03-22

  Salvation Pepper
En mässande ton av något osagt dominerar dikten. Kanske något från titeln.
2017-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text som inspirerar tanke och känsla.
Ditt signum!
2017-03-22

  Bibbi VIP
Applåd!
2017-03-22

  Stefan Albrektsson
Snyggt! Vrider upp temperaturen ordentligt med de twistande upprepningarna och omtagningarna, och förstärker den mörka tomrymden!
2017-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP