Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mitt hat mot kärleken

I mitt hat mot kärleken
förförde jag dig

Du låg utsatt och pinsamt hjälplös
i din upphetsning och
jag njöt av att plåga

Din upphetsning var en klyscha för
alla banala dikter om kärlek
En klyscha och ett hån mot
verkligheten
Mot verkligheten där vi finns

I mitt hat mot lycka
förintade jag ditt hopp

Du hade framtidsdrömmar
för mig att ruinera och
jag njöt av att plåga

Patetiska drömmar om en framtid
snälla, vakna upp
Och välkommen till
verkligheten
Till verkligheten där vi finns

I mitt hat mot oskuldsfullheten
berättade jag om världens ondska

Du trodde världen var en fristad
en plats för fred, frihet och
jag njöt av att plåga

Berättade för dig, att fred är
en illusion som människan konstruerat
En illusion och därmed en motsats
till verkligheten
Till verkligheten där vi finns

I mitt hat mot dig
sa jag att jag föraktade dig

Du trodde att jag älskade dig
stackars lille vän, och
jag njöt av att plåga

Att jag skulle älska är absurt
Kärlek, lycka och oskuldsfullhet är icke existerande
Icke existerande
i verkligheten
I verkligheten där vi existerar





Fri vers av *Jenny*
Läst 802 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2004-09-28 14:40



Bookmark and Share


    Mats-Apa
så här kan man verkligen känna ibland. bra att någon talar om sanningen.
2004-09-29

    Göte Holmlund
stark text...litet anarkistisk ilska men ändå varm
2004-09-28

  Ann-Cathrin
Lite för självklar men amtidigt svår att greppa...Känns lite som en dagboksanteckning
2004-09-28
  > Nästa text
< Föregående

*Jenny*
*Jenny*