Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Telefon ringer svagt II

(Lämnade kvar den ursprungliga versionen – om någon nu hann bokmärka densamme)

 

 

vi gjorde inga rubriker

hade du redan gått vidare

bortomstans

den

brutna linjen

telefonsignalernas ekande

tomhet

 

vem är du egentligen

kan du aldrig vara riktigt tyst nu

varför varför?

 

är det så mörkt härinne

kan inte se mina trevande händer

vad händer

-

något rörde på sig

var det du var det någon något

annat du

någon annan sång

 

borde det inte finnas en vägg just här?

 

nu

 

kan jag ännu höra dem

 

helt tydligt

hjärtljuden andningen vinden

du stod nära

lyfte din öppnade hand

höll den strax ovanför mitt huvud

som

en välsignande gest

 

det var under morgonsamlingen på narconon

 

vi skulle göra så mot någon

vi tyckte om

 

vi gjorde inga rubriker

inte heller senare

 

men

 

varför är det så förbålt

mörkt här

verkar inte finnas några möbler alls

inte heller väggar

-

är allt bara en illusion

?

hör en telefon ringa svagt

i någon av

-

de andra tömda lägenheterna

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-23 15:39

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Texten föder en djup begrundan.
2017-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Tänker mig att den ringande telefonen är en påminnelse om det förflutna!
2017-03-24

  Salvation Pepper
Låter mardrömslikt. Jagandet efter undran, frågor, tvekan och osäkerheter. Just, som att försöka fånga en illusion.


2017-03-23

    Sefarge VIP
Otrolig närvaro,
i varats varande
Bland känslors
Mening.Och den
yttre verkligheten.
Mästerligt fångat
Wow!

2017-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP