Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halvt spegelvänd

 

 

 

hon var hemma

men

när jag kommit innanför

svarade hon inte

vi sutto länge tysta i var sin ända av

den förlängda hallen

 

du var min drog jag avskydde dina violetta lögner

hade hon sagt

 

vi såg varandra perspektivet

i snedställd profil

hon

halvt spegelvänd

jag själv omvänd diagonalt

vi var legio

 

vi var totalt emotionellt separerade

 

som två kretsande mesoner

 

roterande i

var sin elliptiska bana

tystnaden

var som ett olycksbådande

tordön

 

du var min drog jag avskydde dina violetta lögner

hade hon sagt

 

hade vi något val?

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-03-25 06:29

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
När orden skurit sönder kommunikationstrådarna och inga röster hörs mer.
2017-03-28

  Salvation Pepper
Avståndens energi.
2017-03-27

    ej medlem längre
Som en resa i spegellandet där tvåsamhet ger ensamhet och frågorna hänger i violetta lögner.
2017-03-25

    ej medlem längre
Oerhört kraftfullt skildrar du
missförståndens dramatik
i ett relationsdrama med skakande
ordekvilibristisk gymnastik

sänder kärleksfulla tankar och kramar
till de arma deltagarna


2017-03-25

    ej medlem längre
klok och habilt konstruerad text, kvantfysik och färger som metaforer för ett vardagdrama som duktigt förhöjs av formen... mycket mycket bra! handåska och märke!! tack.
2017-03-25

  Stefan Albrektsson
Snyggt beskrivet relationsdrama i communication breakdown. Välvalda bilder i spegeln och de cirkulerande kvantavstånden (gillar temat du följer av "halv-allusioner" i spegeln och mesonerna), och särskilt hur den avhackade syntaxen förstärker det halvsagda och halvgjorda.
2017-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP