Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fortfarande kvar

 

 

 

jag kan se mig nu

genom töcken tecknade konturerna

innehållet

de kvarblivna snäckskalen

dig som jag var

blivande

fortfarande älskade

 

daggdropparna som låg kvar i soluppgång

 

som havet låg

spegelblankt ända till Bågaskär

lingonriset vid berget

längtande

fortfarande älskade

som jag

 

kan man bli sjuk av sorg och saknad

 

falla av liksom

mista motivationen och dö

tänkte jag då

 

medan jag länsade

båten

rann sjutton år mellan mina

spretande fingrar

 

och lingonriset

det har också försvunnit

som berget

och det öppna havet

 

var det en dröm

varför

är jag då helt ensam kvar?

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-03-28 04:53

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Finsk melankoli. Kaunista!
2017-03-28

  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt, väl förmedlat, om ett liv i förändring!
2017-03-28

    ej medlem längre
Vemodigt vackert.
2017-03-28

  Stefan Albrektsson
Mycket fint böljande rörelse i den här!! Klangligt behagligt och varsamt upplyfta reflekterade bilder! Jag är svag för konkreta platsbeskrivningar i dikt (dvs Bågaskär!!, och inte vilken gammal ö som helst...).
2017-03-28

    ej medlem längre
Du är enbart ensam i tankarna
vemodet vilar mot hjärtat
2017-03-28

    ej medlem längre
Ödesmättat och mycket vemodigt klingar dina ord.
2017-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP