Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormvarning

 

 

 

blåser det nu igen

därute

blåser inte innanför dörrarna slänger

stäng fönstren nu

alla slänger

 

öppna

 

tejpa igen springorna

stäng dem slut

 

stormvarning 12 beaufort ostlig vind av

 

orkanstyrka

 

glöm bärplockarna dom

säkraste

går under gång på

minuterna

 

snöröjningen

 

också den nedanom

 

kvadratkilometern mera blodröd innanför

hästarna skenar

 

du gav mig blanko

 

med rätta hade jag inte stand in

sade du och log

 

gåtfullt

 

lystrande i den nattliga jungianska

drömtolkningen

 

stillheten nu

 

stormarna kommer allt närmare

 

fjärrkontroll

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-31 11:13

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på ResenärGenomLivet.
2017-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Bra med stormvarning, så att man hinner förbereda sig...
2017-03-31

    ej medlem längre
Humm det brummar på havet
gå under däck och surra masten!
2017-03-31

  Anya VIP
Jaa dessa stormar både utanför och inuti. känns igen. Jaa kanske styr vi dem med fjärrkontroll? Vad vet jag? Intressant med raden:
"du gav mig blanko"
En oskriven känsla...tänker jag här. Snyggt!
2017-03-31

    Sefarge VIP
Som en gäddas
Undanglidande
is undran?
Lite Tove Jansson
Salvadorianskt
På min ära!
:)
2017-03-31

  i af apa
stormvarning
en glidande text
fjärrkontrollen halkar
i smorda händer...
2017-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP