Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista bussen

 

 

 

vi svänger in

vid den rivna ladan därborta

himlen svartnar

 

hört om explosionen Yellowstone?

 

du är ju död nu

kan vi inte vara vänner ändå

sluta ryka

 

fiendens pansar

rullade gnisslande fram över bron

jag satt i båten

havet låg som en spegelblank

natten höll andan

 

soldaterna

 

jag kunde höra dem gråta ljudlöst

 

In the Heat of the night”

 

linden faller

linden faller

 

håll dig undan nu bara

 

linden faller

 

allting faller och vi står ensamma kvar

 

så mörk är jorden

brinner het under ytan som du

sluta ryka

 

helt stilla ligger kyrkogården

 

de täta almarna

ger svalkande skugga över raderna

av välskötta gravar

 

snart ligger de där

våra sönderfallande kroppar

så tysta

och vackert sminkade

under ytan

 

med våra fiktiva namn på

enkla träkors

 

nu

 

skall vi ta sista bussen hem

det blir 32:an

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-04-04 02:35

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kan bara säga: fantastiskt bra - hög klass tycker jag, det här gör ingen om här på po. dundersäker applåd och märkning igen. skrivaren har en formidabel formtopp!!
2017-04-06

  Bibbi VIP
Mycket tänkvärt att begrunda.
2017-04-05

  Stefan Albrektsson
Skriven som om blicken flackar genom olika tider och rum - det är effektfullt och skapar väldigt mörk stämning, och särskilt olycksbådande är repetitionerna av "linden faller" (och jag hamnar här i Berlin och den krigsskövlade "Unter den Linden").
2017-04-04

  Marita Ohlquist VIP
Som vanligt, en text som väcker tankar och känslor.
Gråtande soldater, döda kroppar i välskötta gravar, fiktiva namn på enkla träkors.

2017-04-04

  Anya VIP
Innehållsrikt svävar texten mellan liv och död. Starka bilder av gråtande soldater och sönderfallande kroppar på en kyrkogård. Som vanligt hög kvalité. Tycker om hur bussen återkommer i början och slutet. Det knyter ihop.
2017-04-04

    ej medlem längre
Ingenting blir som det blev när rävarna dansar...
2017-04-04

  objekt3
det var ett bunkerlajv, soldater och tyskar i krigets sista dagar

kunde vara ... rart.
2017-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP