Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nästan en vårvisa, i alla fall en sorts visshet om våren...


Bättre begagnat


Ser att skatan bygger bo
i begagnat från i fjol.

Lämplig komfort
i ett beprövat fort
dit ingen kan nå.

Det vajar visserligen
vanskligt i vinden
då och då,

men beprövat bygge
brukar bestå.

I halvtrasig stol
från i fjol på plats
ombord med mitt bord
på min terrass

dricker jag ensamhetens lov
och våren till,
fast vinden är vass.



















Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-06 18:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Lekfull och smakfull, i vissa fall kanske även av svek full och 'som full av smek'. Kul att läsa och gott språk. Litet som att ha en bredsida av smaker till såväl musik som andra äventyr.
2017-08-15

  Daniel_78 VIP
Fint vaggande i rytmen. Båda som bygger bo. Att dricka med ensamheten fastnade jag för. Ensamheten är verkligen ibland en bra kamrat.
2017-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Och så har vi ju han som köpte gården av den excentriske lorden, och byggde en våning till...
2017-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Ungefär som örnarna. De bygger bara på hela tiden, med nya våningar.
2017-04-10

  Goraxy 89 Orion VIP
Verkligen en skarp avslutning på dikten ! "dricker jag ensamhetens lov" etc.
2017-04-10

  Gunnel Eriksson VIP
Fin skildring av en tveksam
vår, där tingen från i fjol får duga.
Återanvändning är bra för både
fåglar och människor.
2017-04-08

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt beskrivet...passar förträffligt just nu...
2017-04-07

  StinaJ VIP
Vackert och stämningsfullt om vårens tvekan och nyväckt livslust.
2017-04-07

  aol
Gillar hur du fångar stunder skeendet just såsom man skulle kunna tänka själv bravo,
2017-04-06

  Rise Little One
En fantastisk text i stil med min filosofi!
2017-04-06

    ej medlem längre
Du målar en stämningsmättad scen med dina ord.
2017-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP