Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Countryboy

 

 

 

som bluegrass

strängarna mot trumskinnet

countryboy

på vift i Huddinge och

på Södermalm

 

pantade banjon och fick biljetten home som

på ET movien

 

färjan kryllade

av hemliga scientologagenter

i prästkåpa

och de skjutklara dianetik

böckerna

i svarta attachéväskor

 

kände mig trygg

bland de finska romerna i sina udda

utstyrslar

dom fick be Guds beskydd

över mig då

 

resan över den

blev också rätt lång och stormig

i själva verket

tog den ett helt decennium

och jag

blev aldrig densamme

nånsin mer

 

nu är det höst

och det blev vår igen

på ett

och samma år

 

banjon den ligger och skräpar på något

överskottslager

borta

i Pasila Fredriksberg

 

men livet det rinner sakta ut

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-10 08:05

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fantastiskt bra text som som visar upp det sköra i en hård och kantig tillvaro där man måste vara på sin vakt.
2017-04-11

    ej medlem längre
du skriver i en stil som jag gillar så mycket, helt enkelt fucking bra igen..
2017-04-10

  objekt3
det var jävligt, att gömma sig hos tomten var nog ovist - skald
2017-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP