Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sostenuto

 

 

 

sostenuto inget mer

värmeväxlingar vårsolen du

det värker

ljungblom i en skreva

var det inte den heta sommaren 42

var det allt

 

ditt skratt och allt bågnade

sol och måne jagade varandra bland träden

en siamesisk katt

det regnade kärlek den natten

ihållande regn

 

en siamesisk natt sommarkatt månsken i augusti

 

det var du mitt virvlande stroboskop

 

mot sammetsmörk himmel

tecknade du min profil flammande purpur

med tuschpenna

 

har jag inte sagt att jag är allt

och att

du är mitt enda jag

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-04-20 15:13

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantasirikt och vackert..googlade även på sostenuto ...
2017-04-22

    Lars J
Verkligen bra!
2017-04-22

  Anya VIP
Jaa du....vad ska man säga. Helt enkelt underbart skrivet. Och jag var tvungen att googla på sostenuto...och när jag förstod tycker jag det passar mycket bra. Fint hur du jobbar med alliterationer i stycket:

"mot sammetsmörk himmel

tecknade du min profil flammande purpur"

2017-04-21

  Bibbi VIP
Så fin.
2017-04-20

    ej medlem längre
En text som lever och andas. En njutning att få läsa.
2017-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som lyser på poeternas himmel.
Stroferna glimmar i mörkret.
2017-04-20

  i af apa
Så vackert! Som en förädisk tystnad som förför.
2017-04-20

    Dan Myrbeck
Vackersurrealistisk.

PS: tänk vilken väderleksrapport
det skulle vara - regna kärlek...
2017-04-20

  objekt3
ljung är lätt insomning, akta njurarna
2017-04-20

    ej medlem längre
Orden porlar fram så lätt som om de ägde ett eget liv. Så vackert är:

"ditt skratt och allt bågnade
sol och måne jagade varandra bland träden
en siamesisk katt
det regnade kärlek den natten
ihållande regn"

Inte så konstigt att den sortens känslor inspirerat dig. Toppklass!
2017-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP