Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Romarbrevet 1:16-17


MÅNGA TALAR OM NÅGOT


många talar om något
som de tror de kan nå
det är diffust och luddigt
men det ska nås ändå
man har kämpat så länge
men aldrig kommit dit
till det utopia man åtrår
man har försökt med sprit
man har försökt med annat
det som är dödligt, dyrt
och annat skevt och skruvat
makabert och obskyrt
det finns en inre längtan
ett tomrum i ditt bröst
en kallelse i vinden
en kärlek i en röst
det finns en stilla maning
en omsorg som är sann
där finner man försoning
där finner man varann
och det är ingen skuggvärld
och ingen abstraktion
Guds godhets evangelium
har fått sin konkretion


LARZ GUSTAFSSON  170425





Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 256 gånger
Publicerad 2017-04-25 13:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, så sant! Tomheten kan bara Gud ta bort, något annat duger inte. Tomhet kan inte ta bort tomhet...
2017-04-25

  objekt3
hos en man!

var tvungen att fortsätta rimmet
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP