Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är det ålder, ibland en olycka eller operation som får människan att tappa sitt minne. Ibland hamnar de i en upprepning och ibland minns de bara sista året, sista veckan eller sista timmen. Minnet är en timme långt.


Något litet om minne




Jag vet att vi varit tillsammans,
att vi varit ett par.
Trots det kan jag inte minnas dig.

Jag vet på något vis
att vi har en historia tillsammans.
Med upplevelser av olika slag.

Vi hade det inte bara bra,
utan såväl fantastiskt som underbart.
Jag har bara tappat bort just den historien.

Jag kommer inte ihåg dig.
Men jag vet ändå att vi såväl hittat varandra,
älskat och umgåtts som någonting fint, ihop.

Det är bara så att jag inte minns
själva upplevelsen av alltsammans.
Som en bok du kan läsa om och om igen.

Du vet att du läst den förut.
Du minns den bara som bok,
inte vad som står på sidorna i den.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-29 01:02



Bookmark and Share


  Almagrundet
Tycker det var en bra beskrivning av hur minnet kan te sig efter ett - fysiskt eller psykiskt - trauma. Minnet av händelser blir former utan innehåll, man förstår innehållet tankemässigt men känslorna kan inte "rinna in".
2017-04-29

    Ordkonstnär
Det man aldrig minns och inte kan minnas alls, har aldrig skett. Det är längtan och inte minnesbilder. Någon annans bok.
2017-04-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP