Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stillheten sänker sig (del II)

 

 

 

under 30 talet

låg här en vidsträckt ängsmark

mitt fönster

utanför verkligheten

kossorna

gick därute på bete

 

du var grannens flicka med det rödblonda håret

 

våra fisketurer

gav sällan någon fångst då vi lågo

intrasslade

bland nätmaskorna

 

du fick ro ibland

och då tog det jättelänge förrän vi

kom iland

 

då vi sågs på metron 82

mellan Brändö o ch Östra centrum

satt vi mot varann

du hade anlagt ny frisyr

och du

var jävligt snygg

 

men farmor väntar redan med morgongröten

 

farfar sörplar kaffe

medan han brummar nåt om rabarber

faster igen

far som en stormvind

genom det vitrappade husets

alla våningar

 

näktergalen sjunger i björken utanför

 

och

 

stillheten sänker sig sakta

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-05-03 05:10

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minona
Du skriver fint
2018-04-04

  Bibbi VIP
Vackert.
2017-05-08

    Here comes Johnny
Men vad vackert!
2017-05-05

    ej medlem längre
En så fantastisk skildring av ett sommarminne. En extra krydda är dina speciella uttryck, som t.ex.

"mitt fönster
utanför verkligheten"

eller

"då vi lågo
intrasslade
bland nätmaskorna"

Stor applåd från mig!
2017-05-04

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt från minnets arkiv!
Ser, hör och känner, det känns som om jag var där.
2017-05-03

    ej medlem längre
Vad roligt att få ta del av dessa minnen. Du skriver så levande att det känns som om jag vore en liten fluga på väggen nära allt som sker.

2017-05-03

  Anya VIP
Åhh vad fint med mötet med grannflickan. Så subtilt berättat. Det är ditt kännetecken. Texterna är så innehållsrika i ord och känsla men ändå så lätta.
2017-05-03

    ej medlem längre
stillheten är värdefull :)
2017-05-03

  Stefan Albrektsson
Fin minnesresa - och jag blir helt överrumplad av raden "men farmor..." den blir som ett vändkors i tiden där då, nu och sedan möts!!
2017-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP