Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ensam ljuslåga (Repris)

 

 

 

Det är sent nu

gästerna har redan gått

jag sitter kvar

vid det utdragna bordet

med sin linneduk

 

en ensam ljuslåga

dansar under total tystnad

utanför fönsterglaset

har någon

byggt ett landskap

av mitt inre

som lagt sig till ro nu

medan

kulisserna byts

 

och jag

 

står där ensam

på en månbelyst strand

med

den fuktiga sanden

under mina bara fötter

 

havet

 

ligger blankt

speglande månglitter

jag håller en

kassettbandspelare

i vänster hand

 

lyssnar i natten

på 'Los Tres Paraguayos

Cielito Lindo

en spelning från 1967

och

mina tankar

är ganska barnsliga

men sådana

har de alltid varit

 

det är sent nu

gästerna har redan gått

jag sitter kvar

 

en ensam ljuslåga

dansar under total tystnad

utanför fönsterglaset

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-09 14:34

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Finstämt och drömskt, tycker om dikten.
2017-06-07

  Janina Kaminska
Underbar känsla rakt igenom.
2017-05-11

  i af apa
en ljuslåga
som tål repris!
2017-05-10

  Anya VIP
Mycket fint. Tycker om hur diktarjaget förflyttas i tanken till en strand. Hur kulisserna byts. Bra gestaltning med kassettbandspelaren i handen.
2017-05-10

  Bibbi VIP
Bedårande fint.
2017-05-09

    ej medlem längre
En mycket fin och speciell dikt som passar bra att läsas långsamt. Det känns som varje ord är viktigt.
2017-05-09

    ej medlem längre
Vemodigt vackert och talande trots tystnaden TACK
2017-05-09

    ej medlem längre
Eftertänksamhet...
2017-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP