Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att lyssna



Man skall inte lyssna
på allt man hör,
människor emellan -

istället låna sitt öra
till det vi är gjorda
att höra.

Därför faller tystnaden in
i fåglarnas sång,
i trädens sus
och vågornas gång

som en påminnelse om
vad som gör konserten hel.

Uteblivet är vackert
och inte fel,
för den som vill lyssna
och hitta den verkliga musiken.

Här kan förnuftet fromt
och ödmjukt kapitulera
och därmed förstå så mycket mera
av den himmelska mystiken.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 448 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-05-25 10:15



Bookmark and Share


  stenhur VIP
"Jag har lyssnat till de stillsamma böljeslag mot strand"- du är i gott sällskap med Dan Andersson
2017-06-18

  lodjuret/seglare VIP
Jag är benägen att hålla med om vad du sjunger om i sista versen. För det mesta skruvar en väl annat lätt på sig efter
2017-06-03

  Maiah VIP
Läkande inlyssning, mycket bra
2017-05-28

  Rise Little One
Du har lyft upp lyssnande förmåga till en annan dimension!
2017-05-26

  Ingrid Trolle
Mycket fin text om
det väsentliga i livet
2017-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
En sån bra uppmaning...att bara stå där och lyssna till alla vackra naturljud som finns, det är livet det...fantastiskt...
2017-05-25

    ej medlem längre
Mycket klokt tänkt! Naturen förmedlar bara oförfalskade upplevelser medan människor kan man ofta inte lita på!
2017-05-25

  Maria Sundelin VIP
Kloka ord
2017-05-25

    ej medlem längre
Så sant och väl uttryckt.
2017-05-25

  BenGust VIP
Ja,i insteget, pauseringen, mellanrummet,
bakom det -

som synes ske
uppehåller sig
äkta varan.
2017-05-25

  Eva Langrath VIP
Fint formulerade tänkvärda ord.
2017-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP