Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu vet jag inte om det går att köra på just den banan längre, men veteranbilar finns det fortfarande, körklara eller dragna vid näsan med. Dragna med häst, åsna eller handkraft.


Mariannes förhållande till bilar





Marianne är en ung kvinna, förhållandevis, eftersom hon har ett förhållande. Till bilar. Det kan höra av sig en kund till henne och det brukar då handla om att den, kunden, vill ha sin bil ombyggd, vässad, fin och putsad. Den skall ställas ut på en salong. En utställning, vara med på en mässa. Fast den som hör av sig till henne skall veta att hon åtar sig jobbet bara om det är minst ett halvt år i förväg och hennes verkstad åtar sig högst fem fordon i taget. Så om det blir en plats ledig i hennes kalender går det fint. Hon har fem medhjälpare men det yttersta ansvaret och sista ordet dessutom. En gång var det en man som 'bara måste ha den bilen', som stod där och glänste. Den drog blickarna och intresse till sig. Han fick en impuls, hoppade över det rep som skiljde publiken och bilen åt. Satte en speciell nyckel i låset, då han väl satt sig till rätta, kollade att tanken var full och vred om nyckeln. Det hände ingenting och han var förbryllad minst sagt. Men även om bilen gav intryck av att gå att köra därifrån, bara stjäla den utan vidare. Hon var noga med att se till att det inte gick. Nödvändiga delar saknades för att motorn skulle gå igång och fås att rytande tas därifrån. Det var ju trots allt en bil som skulle stå på en utställning. Inte en som det gick att tävla på i en tävling som 'Le Mans'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-05 13:22



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tycks mig tämligen ganska tydligt bekant?! denna Marianne, som hämtad ur en bra B-film eller nygammal reklambroschyr.... Och detta trots att jag nästan aldrig satt min fot på någon gaspedal eller hand mot någon växelspak. Så finfint förutseende damen är i all sin välstrukturerade fem(me)-medhjälpar-matris :-) Hoppas det blir en skön salong /so long!!
2017-08-05
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP