Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NORRA ESPLANADEN

jag sitter här och väntar

i en annan del av staden

det fläktar lite lagom här

vid norra esplanaden

nu är det söndag förmiddag

och förskottsommartider

jag ämnar mig till korskyrkan

på möte vad det lider

 

snurra mitt klot

trots alla hot

här har jag inte

slagit rot

 

 

omkring mig fladdrar fjärilar

och fåglarna hörs drilla

det är en idealisk dag

att bara sitta stilla

och insupa den års tid som

regerar hela året

när tankarna drar fram som

tuareger under håret

 

 

jag gör mig ingen brådska

det kan andra hålla på med

förvisso har jag utrustats

med ben som jag kan gå med

men nu är klockan bara halv

behöver inte stressa

för stress finns det för mycket av

i tider just som dessa

 

 

LARZ GUSTAFSSON 28/5 2017

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 192 gånger
Publicerad 2017-05-28 16:08



Bookmark and Share


    Taly
fint fångad väsentligt i mångas liv.
2017-05-30

    ej medlem längre
Tiden känns rofylld och nöjd i din text
2017-05-28

  Anya VIP
Fint om att ta igen sig innan besök i kyrkan. Rofyllt och med en känsla av att vara tillfreds.
2017-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP