Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Annaemi


Pionernas dans

Nu bjuder de upp till dans
trädgårdens primadonnor
var och en väntar på sin tur

först kommer herrgårdpionen
den falska och körsbärsröda
som låtsas vara dillpion

de namnlösa, frösådda
enkla blommor, ljust rosa
till mörkaste blodrött

den pålitliga edulis superba
fyllig och doftande
en trotjänarinna i buketterna

i smyg under rönnsumaken
här finner vi sarah bernard
en gammal fin dam som hamnat i skuggan

så kommer de orientaliska
kinesiskorna, trädpionerna
stelare i rörelserna, gåtfulla

den lilla, äkta dillpionen
ännu så ung och sårbar
behöver lite extra omsorg

dansens drottning, souvenir du maxime cornu
honungsgul med rosa fransar
den vackraste i dansen

sommarens ljuva tid
jag dansar med pionerna
trädgårdens lyckliga dagar




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 470 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-30 21:45



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Vilken härlig och färggrann parad du bjuder på i lust och fägring stor!
2017-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text att läsa och njuta av!
Trädgårdsglädje förenat med livsglädje.
Mor hade pioner som doftade ljuvligt.
2017-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP