Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsviol

 

 

 

natt kommen

mörkerdans på vintergata mångalen

som jag

snövita virvlar dansen jorden

och norrskenet

 

bara sprakar sprakar och sprakar

 

sprakar flammande elden

men

du kommer nu

med de svepande rödvioletta vågorna

genom hallen som jag

 

säger jag älskar dig älskar dig så och så

 

på nattlig boulevard

med speglingar i den regnvåta

gatubeläggningen

och

den hemvändande teaterpubliken

med paraplyerna

genom dessa mytomspunna

stadsdelar

 

orden du sade då

min kan song kah bá amaa din cahina es”

tonar ännu

som bilden på näthinnan

ett lysande spår

över min nattsvarta rymd

skogsviol

 

*

De utländska orden är från en sångtext på kärlekens språk

som bara älskande förstår.

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-31 04:48

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hänförande vackert med ett språk som fångar mig som läsare.
Hm teaterpubliken ger ytterligare en dimension! Så vackert!

Bokmärker!
2017-05-31

    ej medlem längre
En text med stort innehåll. Ett rikt språk som verkligen är fängslande. Älskar allt med den här dikten men kanske speciellt strofen med den hemvändande teaterpubliken.
2017-05-31

    ej medlem längre
Dikten har lyskraft!
2017-05-31

    ej medlem längre
Stämningen är så tät och känslan så berörande i en skimrande magisk kärleksdikt.
2017-05-31

    Sefarge VIP
Krokollxsor?
:)
2017-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP