Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Viyara är min dotter.


God morgon

God morgon alla som bor i Sverige!
God morgon alla varelser som bor i Sverige!
God morgon alla som vaknar i Sverige!
Fåglarna ritar i himlen och säger vi älskar Viyara
Fiskarna hoppar i vattnet som om de druckit lite alkohol
Grodan frågar sig vad den ska höra
Alla varelse säger:
God morgon helatiden i Sverige!
Iskogen promenerar en björn och ser en varg som stannat för en åsna
I de högsta träden gnäggar hästen
God morgon moln! De måste försvinna när solen skiner i hela Sverige
God morgon alla gamla trädi Sverige!
Varje år den tionde december är alla världens ögon riktade mot Sverige
Efter en stund kommer Nobel upp från sin grav och säger:
Jag älskar fortfarande Sverige fast jag är död. Därför som död är jag Sveriges golv som du går på.
Därför upptäcker att de bli sann till hörighet.
Räven kliar Sveriges midja som om att Sverige är Guds kamrat på golvet.
För de nobbar inte varje man som kommer ifrån världens alla länder
Koppla av här!
Gå upp här!
Ropa till varandra med en hög röst:
God morgon hela Sverige! God morgon alla i Sverige!
God morgon Guds kamrat som ligger på människogolvet!
Kan de komma varje dag för att vi längtar efter Sverige
Idag finns inget snö men det kommer snöa tills jag blir gammal!
Så presenterar Sverige sig själv för dig.
Jag sitter i världens kant
Men jag är i centrum här
Mitt i är jag
Det är jag
Fåglar av denna världen finns för mig
Och träden också!
Jag samlar allt vatten för att tittahur man blir en fisk som reser gratis överallt
Alla varelser ropar till varandra:
God morgon hela Sverige!
I Sverige talar svenskarna svenska språket!
Ordstammen är densamma, men stjälken skiljer sig lite
Till exempel svart och svårt, bara svenskar vet skillnaden särskilt uttalet
Ärende är rätt, men motsatsen är också rätt ibland till exempel vet och vit.
Kom hit så säger vi tillsammans:
God morgon Sverige och hälsa på svenska alla svenskar!.




Prosa av Ibrahim Zoro
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-31 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ibrahim Zoro
Ibrahim Zoro