Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själv funderar jag på om det är läge att ta sig eller mig en lur, en dusch eller ett glas vatten. Med eller utan is. Helst kallt, i och för sig. Men när är vatten kallt?


Lustiga kurrar





En del människor tänker inte alls
som Holger eller Beatrice.
Det tycker de är konstigt.
Trots att just de tänker så,
det knakar ibland.
Det vore ju bara barnsligt att tro det,
säger Beatrice till Holger
och han är högst benägen
att hålla med.
Väldigt god, den här glassen.
Säger Holger.
'Tycker du ja', säger Beatrice.
Frågan är väl bara
om Arnold eller Ava skulle tycka så.
Jörgen vill mena på
att bara för att det finns lösningar
på frågor, verktyg, pengar och människor
som är beredda att
när som helst 'göra slag i saken',
som för att
'förändra värden till det möjligt bättre'.

Det finns ju alltid de
som på olika sätt är en motkraft
till just detta möjligt bra.
Människor med pengar, eller som vill tjäna pengar.
Människor med annan mening.
Kriminaliteten på olika nivåer.
Särintressen.
Folk som skiter i 'utvecklingen'.
De som vill stoppa dess framfart.
De som skulle förlora på att något händer.
Litet som att spela ett brädspel
för fler än fem deltagare.
Alla har de
sin egen plan och alla vill
'komma först' i mål.

Konrad exempelvis tycker bara delvis som Eva,
samtidigt inte alls
som Greta eller Nikodemus.
På de viset drar de
åt olika håll och inte nog med det.
Trots att de
verkar dra i olika rep,
trots knutpunkten verkar vara densamma,
de gör det vid olika tillfällen
och repen eller trådarna i sig,
är av en som större mängd olika material.
Så även om nu Holger och Konrad
skulle gilla samma sorts glass,
det inte alls är säkert
de skulle hålla med Ulla eller Catrine.

Men så inträffar plötsligt inträffar katastrofen
och de är genast ense
om att något måste göras.
Frågan är bara vad.
Det de verkar ha gemensamt
är att de befann sig på samma plats,
isflak, öken eller flygplan.
Vem skall bestämma,
ta som rodret och kan de alla bidra?
En del verkar
drabbade av handlingsförlamning
men agerar utmärkt som publik.
Andra verkat veta precis vad att göra
och flera av dem
är som delar av samma pussel
och kan sammanordna sina insatser.
Verkar dra åt samma håll,
just för lusten att fortsätta leva.
Tids nog kan de fortsätta vara oense
och tänka fritt.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 519 gånger
Publicerad 2017-06-10 11:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP